Playtop – Top ondergronden

De valdempende speelplaatsondergronden van Playtop maken kinderspeelplaatsen over de hele wereld veiliger. Playtop is het meest geavanceerde product in zijn marktsegment. Playtop wordt in meer dan 40 landen door lokale partners geïnstalleerd. Wereldwijd is al ruim 2 miljoen vierkante meter Playtop aangebracht. Van Vliet Buitenruimte is de alleenvertegenwoordiger van Playtop in de Benelux.

Playtop is een ondergrond wat voornamelijk uit rubber is vervaardigd en hierdoor ideaal is voor rond speeltoestellen in speeltuinen. Playtop is naadloos, waterdoorlatend en de onderlaag bestaat voornamelijk uit gerecycled rubber uit autobanden. Door de grote keuze in kleuren voor de toplaag past het in iedere speeltuin.

De Playtop ondergrond heeft een lange levensduur en heeft weinig onderhoud nodig. Naast de valdempende werking zorgt het er ook voor dat kinderen er niet op uitglijden. De snelle afwatering helpt hier ook bij. Het product wordt ter plaatse gemengd en vloeibaar gestort. Dit in combinatie met de grote beschikbaarheid in kleur zorgt ervoor dat het mogelijk is om afbeeldingen in de ondergrond te verwerken. Het is ook mogelijk om Playtop te gebruiken op oneffen gebieden.

Playtop is een naadloos, waterdoorlatend systeem, vervaardigd van rubbergranulaten en polyurethaan bindmiddelen. Het product wordt ter plaatse gemengd en vloeibaar gestort. De onderlaag is vervaardigd van hergebruikt rubber van autobanden. De uiterst duurzame toplaag bestaat uit fijner EPDM-rubbergranulaat en is in vele kleurnuances verkrijgbaar.

Playtop denkt aan het milieu

De valdempende werking van een Playtop-ondergrond is uniek. Hiermee creëert Playtop wereldwijd speelplekken waar kinderen veilig kunnen spelen. Ook uniek is dat Playtop naast gerecyclede autobanden gebruik maakt van gebruikte sportschoenen. Hiervoor werkt Playtop samen met sportmerk Nike. Dit innovatieve hergebruik wordt Nike Grind genoemd. Een Playtop-speelplaatsondergrond met Nike Grind is tot 92% vervaardigd uit hergebruikte productierestanten. Dit betekent dat elke vierkante meter rubber ongeveer 20 paar sportschoenen en één vrachtwagenband bevat. Een sterk staaltje duurzaamheid.

Playtop NIke Logo

Meer informatie

Brochure Playtop

Voorwaarden: Playtop projectvoorwaarden

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.